Announcement

Collapse
No announcement yet.

How to make creme brulee

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • How to make creme brulee

    • 6 large egg yolks

    • 6 tablespoons white sugar, divided

    • 1/2 teaspoon vanilla extract

    • 3 cups heavy cream

    • 1 cup vanilla suger (or white sugar)

    • 1.5 litre of hot water

    • Baking mat (optional)

    Preheat the oven to 325 degrees F.

    In the pot, place the cream, vanilla bean and its pulp and bring to a boil. Remove from the heat, cover and allow to sit for about 20 minutes. Remove the vanilla pulp.

    Whisk together 1/2 cup sugar and the egg yolks in the medium bowl until well blended and it just starts to lighten in colour.

    Add the cream a little at a time, stirring continually. Pour the liquid medium ramekins. Place the ramekins into a large hotel pan or roasting pan. Pour enough hot water into the pan to come halfway up the sides of the ramekins. Bake still trembling in the center & set. (approximately 45 minutes)

    Remove the ramekins from the roasting pan and refrigerate for at least 3 hours and up to 3 days.

    Using a torch to melt the sugar and form a crispy top.

  • #2
    Tuấn Anh nè! Nên có hình đính kèm thì bà con mới biết đó là cái món gì và nó sẽ phải được xử dụng ở thời điểm nào cho thích hợp. Nếu thấy hình ảnh hấp dẫn thì bà con mình mới dám thử chứ!

    Sao chị thấy nó có vẻ giống bánh Flan quá?! T.A. đã làm thử chưa? Có nhiều điểm không được rõ cho lắm!

    - Recipe thì nói vanilla extract; trong khi cách làm thì vanilla bean?

    - Cream mà boil thì sẽ bị vón cục?

    - Ramekins là khuôn gì vậy? Size bao lớn? Chỉ có những người làm ở hotel thì mới biết 'hotel pan' là cái gì!

    Comment


    • #3
      Originally posted by 'TuanAnhTran'

      Originally posted by 'HongNhung'

      Tuấn Anh nè! Nên có hình đính kèm thì bà con mới biết đó là cái món gì và nó sẽ phải được xử dụng ở thời điểm nào cho thích hợp. Nếu thấy hình ảnh hấp dẫn thì bà con mình mới dám thử chứ!

      Sao chị thấy nó có vẻ giống bánh Flan quá?! T.A. đã làm thử chưa? Có nhiều điểm không được rõ cho lắm!

      - Recipe thì nói vanilla extract; trong khi cách làm thì vanilla bean?

      - Cream mà boil thì sẽ bị vón cục?

      - Ramekins là khuôn gì vậy? Size bao lớn? Chỉ có những người làm ở hotel thì mới biết 'hotel pan' là cái gì!
      Đợi T.Anh lâu quá, mời xem qua video này, trong khi chờ đợi TA hướng dẫn nha.


      Comment

      Working...
      X